2021. aasta parimate turvalisuse hoidjate tunnustused anti seekord välja kahekordselt

19. mail Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossi suvesaalis toimunud Eesti Turvaettevõtete Liidu üldkoosolekul anti üle 2021. aasta parimate turvatöötajate ja turvatehnikute tunnustused. 
Juba viiendat aastast osalevad turvaturu parimate töötajate leidmisel kõik ETEL liikmed ja lähimad koostööpartnerid ning seekord tulid valikupunktid nii tasavägised, et juhatuse otsusel anti välja kaks tunnustust nii turvatöötajate kui ka turvatehnikute kategoorias.

Aasta Turvatöötaja 2021

30- aastane G4Si turvatöötaja VITALI LAZARENKOV 

Vitali töötab turvatöötajana G4Sis 2019. aastast. Auväärse tiitli võitmisel tuli kindlasti kasuks  kriitilise olukorra edukas lahendamine tööpostil. Nimelt kaotas möödunud aasta 1. mail tema kaastöötaja ootamatult teadvuse, mille peale alustas Vitali koheselt elustamisega ja kutsus ka kiirabi. Hiljem selgus, et tegemist oli infarktiga. 

Vitali tööandja sõnul on noormees ka varasemalt silma jäänud mitte ainult korrektse käitumise ja kohusetunde poolest, vaid on ka ääretult eeskujulik ja abivalmis inimene. 

Vabal ajal mängib Vitali jalgpalli.


23- aastane Viking Security turvatöötaja JOOSEP AIA

Joosep Aia on oma lühikese tööstaaži jooksul teinud läbi märkimisväärse ametialase arengu: turvatöötaja, vahetusevanem, inkassaator, turvajuhi asetäitja. 

Kui Joosep võtab endale kohustuse või vastutuse millegi ees, teeb ta seda alati väga põhjalikult ja korralikult. Oma tegemistes võtab ta alati a süveneda ning uurib alati rohkem kui vaja. Ta tagas turvalisust ka Washingtonis Eesti Suursaatkonna ehitusel, juhtides pool aastat kohapeal väikest turvameeskonda. 

Joosep õpib Tartu Ülikoolis geograafiat ja on ka ühiskondlikult aktiivne – osaleb mitmes teadusprojektis ja kogukonnaüritustel ning on Kaitseliidu tegevliige.


Aasta Turvatehnik 2021 


37-aastane G4Si turvatehnik Henry Tauden  

Henryil täitub G4Sis peagi juba 15 aastat ja pole tuntud mitte ainult kui kohusetundlik töötaja, vaid on kolleegide seas hinnatud ka eeskuju ja mentorina, kelle käe all on sirgunud mitmeid tänaseid tehnikuid. 

 Valdavalt võtab ta ette suuremaid objekte ja teab alati täpselt kes-kus millega, kui palju ja millal peab tegelema. Hoolitseb selle eest, et seadmed töötaksid nii nagu klient ootab ja paneb vajadusel erinevad süsteemid omavahel suhtlema. Alati peab tulemus olema viks ja viisakas nii paberitel kui ka otse silmaga vaadates. 

Hetkel on tal käsil suurematest projektidest büroohoone Ülemistes Citys ja G4Si uus peahoone Vesipapis. „Henry oskab kõike, ja kui ka ei oska, siis õpib,“ iseloomustab Henryt tema abikaasa.


42- aastane Optimus Systems turvatehnik Margo Tormet

Margo Tormet omab töökogemust nõrkvoolusüsteemide tehnikuna juba üle 19 aasta ja 2021. aastal edutati ta Optimus Systemsis vaneminseneri positsioonile. Margo on iseseisvalt lahendanud ja komplekteerinud uudseid tuleohutusautomaatika lahendusi ja teinud arvukalt ettepanekuid erinevate süsteemide käivitustööde optimeerimiseks. Ta on ka Innerrange toodete aktiivne testija ja uute lahenduste arendaja. Igapäevaselt pakub Margo turvasüsteemide alast tuge nii tehnilisi kanaleid pidi kui ka objektidel kohapeal ja on nii paljudele konkureerivate ettevõtete tehnikutele kui ka tellijatele usaldusisikuks.