2022 Aasta Tegu tiitli pälvis erasektori ja kohaliku omavalitsuse koostöös loodud Tallinna Invarandade võimekus

4. mail toimus Eesti Turvaettevõtete Liidu üldkoosolek, kus anti muude tunnustuse seas üle 2022 Aasta Tegu aunimetus, millega toodi välja Tallinna Invarandade projekt.

2022.aasta juunis avati Eestis esmakordselt avaliku ranna taristu osana liikumispuudega inimestele ligipääsetavad invarannad. Invarannad valmisid Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti, linnaosavalitsuste ja G4S koostöös. Invarannad avati kahes supelrannas – Pikakaris ja Pirital


Ratastoolis liikuv Helen Bokmann tõi välja, et seni oli tal kokkupuude veega piirdunud vanniga ja “Varasemalt ei ole olnud sellist võimalust, et liikumisraskustega inimesed saaksid vette minna kuna võimalusi ei olnud, siis ei panustanud ma ka ujuma õppimisele.”

Abilinnapea Betina Beskina sõnul on invarandade loomine üks oluline samm linnaruumi ligipääsetavuse parandamiseks. „Me ei pruugi sageli arugi saada, millised takistused võivad ette tulla ratastooliga liikumisel. Sageli võivad need takistused olla ka ületamatud ja seada mitmeidki piire. Kuid igapäevaseks toimetulekuks peaksid olema kõigil võrdsed võimalused ja ligipääsetavusel on selles oluline osa."


Loe pikemalt